מתי עושים MRI מוח עוברי ומהי החשיבות הגדולה בבדיקה זו
במהלך היריון, עוברת האישה הרבה מאוד בדיקות אשר נועדו לבדוק את מצבו של העובר שנמצא בבטן ובפרט לאתר מומים ותסמונות.
חלק מהבדיקות הן שגרתיות, כל אישה עוברת אותן במסגרת סל הבדיקות שהיא נדרשת ויכולה לעבור בתקופה זו. ישנן בדיקות שנחשבות יותר מקיפות, וייתכן והאישה תידרש לעבור אותן במיוחד לאור נתונים מסוימים שמתגלים לפני ובזמן ההיריון.
אחת הבדיקות המתקדמות ביותר כיום, במה שמכונה "רפואה עוברית" רפואה שקשור לעובר, היא בדיקת MRI מוח העובר. מדובר על בדיקת MRI, דומה לזו שכל מטופל ומטופלת עוברים במהלך חייהם מסיבות שונות, רק שכאן הבדיקה נעשית על העובר שנמצא בבטן האישה.
זו בדיקה ייחודית, אשר מאפשר לבצע סריקה של העובר ובפרט של הפנים, ללא צורך בפעולה פולשנית, ללא שימוש בקרני רנטגן ולכן גם הבדיקה איננה חושפת את האישה לקרינה, וכן היא מתבצעת ברזולוציה מאוד גבוהה ואיכותית.
מה אפשר לראות בבדיקת MRI מוח העובר?
בדיקת MRI מוח העובר, נעשית על מנת לראות את התפתחות המוח, מערכת העצבים ועמוד השדרה של העובר. המטרה היא לנסות ולזהות מומחים עדינים, זיהומים שעוברים מהאם אל העובר, פגיעות בעמוד השדרה ועוד. מדובר על דברים שאי אפשר לראות בדרכים אחרות, גם לא בבדיקת אולטראסאונד.
כן ייתכן, שהאם תישלח קודם לבדיקה רגילה, קרי אולטראסאונד, ולאחר מכן, אם ישנם ממצאים מחשידים, אז היא תופנה לבדיקת MRI. חשוב לומר, זו בדיקה יותר מקיפה, יותר משמעותית, ולא בכל מקרה יש צורך לבצע אותה.
מתי מבצעים אותה?
על מנת שיהיה ניתן לראות תוצאות ברורות, אז נהוג לבצע את הבדיקה משבוע עשרים, אך לרוב היא נעשית בשליש האחרון של ההריון. אז העובר כבר מפותח ואפשר לזהות גם מומים וגם זיהומים או דברים אחרים.
נהוג לבצע את הבדיקה, כאמור, אם קיים חשד שאכן יש מום או שלאם יש זיהום וקיימת סכנה שהיא העבירה אותו אל העובר. ישנם רופאים המבקשים להפנות את האם לבדיקה כזו גם בשביל לקבל יותר מידע על בסיסו הם יכולים להסתמך לצרכים שונים.
איך מתנהלים לפני ואחרי הבדיקה?
על האם להיות בצום חלקי. כלומר, יש להימנע מצריכת מזון ושתיה עם סוכרים. כל דבר אחר היא יכולה לצרוך. אין צורך שהיא תיטול כדורים או כל דבר אחר.
הבדיקה עצמה נעשית, כמו כל בדיקת MRI, כאשר האם שוכבת על הגב או על צד שמאל, והמכונה עוברת על אזור הבטן וסורקת את האיברים הפנימיים של האם, את הרחם וכמובן את העובר עצמו.
אחרי הבדיקה, מתבצע תהליך של אבחון, ואם יש צורך אז יתבצע תהליך מתקדם יותר עם מומחים בשביל לראות כיצד צריך לנהוג, אם חס וחלילה מתגלה חשד מסוים.
הבדיקה כאמור, איננה מזיקה, לא לאם ולא לעובר.
בדיקת MRI דחופה עם 360 מעלות שיא
קבעו לכם תור לעוד חצי שנה? איתנו תקבלו תור MRI פרטי למח העובר בתוך 24 שעות בלבד (בבתי החולים המובילים בישראל בלבד).
ד"ר יוהן זלצר
מומחה ברדיולוגיה אבחנתית ופולשנית. רדיולוג במכון רדיולוגיה פולשנית בבית החולים תל השומר.
להזמנת ביקור באופן פרטי
03-695-7777