השירות ניתן בכל רחבי הארץ | הסדרי תשלום מיוחדים לבעלי ביטוחים פרטיים ולחברי קופות החולים בביטוחים המשלימים

אולטרסאונד בטן

שירות קביעת בדיקות רפואיות מהירות ודחופות.
MRI | אולטרסאונד | CT ֻ| רופאים מומחים

התקשרו עכשיו לקביעת תור מידי עד 24 שעות, מהיום להיום!

או שילחו לנו הודעה:

אולטרסאונד בטן

שירות קביעת בדיקות רפואיות מהירות ודחופות.
התקשרו עכשיו לקביעת תור מידי לביצוע, עד 24 שעות, מהיום להיום!

שירות קביעת בדיקות רפואיות
מהירות ודחופות.
התקשרו עכשיו לקביעת תור מידי
לביצוע עד 24 שעות, מהיום להיום!

אולטרסאונד בטן – מתי מומלץ לבצע את הבדיקה והיכן?


אולטרסאונד בטן היא בדיקה המשמשת לקבלת תמונת הדמיה מלאה של חלק מאברי הבטן: הכבד, כיס המרה, טחול, כליות ולבלב. (הבדיקה אינה מתאימה להדמיית איברים המכילים אוויר כגון קיבה, מעי גס).

הבדיקה מתבצעת לצורך הדמיית רקמות, איברים פנימיים, שרירים ובמקרים של בדיקת אולטרסאונד דופלר ניתן גם לבחון עורקים וורידים, אשר מגיעים אל האיברים הפנימיים בבטן ויוצאים מהם.

 הבדיקה מאפשרת לקבל תמונה הדמיה מלאה של כל אחד מהאיברים ובהתאם לתוצאות, ניתן להחליט כיצד לטפל במטופל.

אולטרסאונד בטן - מאמר מקצועי - 360 מעלות שיא

מה זו בדיקת אולטרסאונד?

בדיקת אולטרסאונד היא בדיקת דימות המאפשרת להביט אל תוך גוף האדם באמצעות גלי קול בתדרים גבוהים.

בדיקת האולטרסאונד מבוצעת באמצעות גביש וויברטורי, המשדר גלי קול בתדירויות מדויקות. הגביש מוכלל בתוך מתמר אותו אוחז מבצע הבדיקה, והוא מכוון לעבר גוף הנבדק. באמצעות עיבוד גלי הקול המוחזרים למכשיר ניתן לקבל תמונה של האיברים הפנימיים, ולזהות בעיות שונות בגוף המטופל.

בדיקות האולטרסאונד מחולקות על פי אזורי הגוף בהן הן מבוצעות – בטן, לב, שד וכדו', והן נחשבים ליעילות במיוחד בכל הנוגע לרקמות רכות, שרירים וזרימת הדם.

יתרונות מרכזיים

היתרון המרכזי של בדיקת אולטרסאונד בטן, בדומה לבדיקות אולטרסאונד אחרות, הוא שמדובר על בדיקת הדמיה, ללא פעולה פולשנית, ובניגוד לבדיקות  CT או צילום רנטגן זו בדיקה שאיננה חושפת את המטופל לקרינה ולכן היא נחשבת לא רק לבדיקה טובה מבחינת איכות התוצאות שהיא מספקת, אלא גם לבדיקה בטוחה מבחינה בריאותית. 

הבדיקה מתבצעת באמצעות מריחת ג'ל על הבטן של המטופל או המטופלת, לאחר מכן מעבירים את המתמר על הבטן, והוא מעביר את התמונות של האיברים הפנימיים אל המסך שנמצא ליד, דרכו אפשר לראות מה מתרחש בפנים. 

מתי מומלץ לבצע את הבדיקה?

רופא ישלח את המטופל לבצע בדיקת אולטרסאונד בטן במקרים בהם יש חשד לזיהום, אבחון בקע (שבר או קילה), כאבי בטן עזים, לצורך אבחון גידולים ומעקב אחריהם, נפיחות באזור הבטן, חשד להצטברות נוזלים בחלל הבטן, אבחון אבנים בכליות ובכיס המרה, איתור נזקים אחרי חבלה, אבחון אחרי תוצאות בדיקות דם לא טובות, התרחבות באבי העורקים וכן כאשר למטופל יש חום ותסמינים למחלה משמעותית. 

לפני שנסביר על בדיקות אולטרסאונד שונות, צריך לומר שהבדיקה איננה מחייבת הכנה מיוחדת מלבד הקפדה על תפריט תזונה מסוים יום לפני וצום מלא במשך שש שעות לפני הבדיקה. הסיבה היא, שמזון עלול להשפיע על התוצאות. 

מאמר מקצועי - אולטרסאונד בטן - מאמר מקצועי - 360 מעלות שיא

אולטרסאונד בטן עליונה – מה בודקים?

אולטרסאונד בטן עליונה מתמקד באזור שבין החזה לתחתית הבטן, והוא נועד לגלות מנעד רחב של בעיות. באמצעות בדיקת אולטרסאונד בטן ניתן לזהות את הדברים הבאים:

  • חבלה או פגיעה ברקמות הרכות או השרירים באזור הבטן העליונה
  • הצטברות של דם או נוזלים בחלל הבטן העליונה
  • בקע (הרנייה)
  • התפתחות של אבנים בכליות
  • היווצרות גידולים שפירים או ממאירים

אולטרסאונד בטן תחתונה

בדומה לבדיקת הבטן העליונה, בדיקת אולטרסאונד בטן תחתונה מאפשרת מבט אל תוך אזור הבטן התחתונה והמפשעה. בדיקה זו נעשית על פי רוב לאיתור בעיות באזור כיס השתן והכליות, או לבחינת אזור המפשעה ואיברי מערכת הרבייה.

בדיקת האולטרסאונד מסייעת באיתור בעיות בבלוטת הערמונית לגברים, או בבעיות במערכת הרבייה הנשית. לעיתים בדיקת זו נעשית בנוסף לאולטרסאונד וגינלי, לקבלת תמונה מלאה ומקיפה יותר של האזור הנבדק.

אולטרסאונד בטן – הכנה

כפי שציינו, בדיקת אולטרסאונד נועדה לבחון את הרקמות הרכות, השרירים וכלי הדם באזור הנבדק, והיא נחשבת לבדיקה פשוטה ובטוחה.

ההכנות הנדרשות לאולטרסאונד בטן תלויות במאפייני הבדיקה הספציפית, אולם לעיתים קרובות יש צורך בצום של שש שעות לפני הבדיקה, בכדי להבטיח שחללי מערכת העיכול יהיו נקיים ולא יפריעו לבדיקה.

בנוסף, כאשר מבצעים בדיקות לאיברי מערכת השתן, לעיתים יש לשתות מים מספר שעות לפני הבדיקה בכדי לוודא שהשלפוחית תהיה מלאה בעת ביצוע הבדיקה. מלבד פעולות אלה אין צורך בהכנות משמעותיות נוספות לקראת הבדיקה.

אולטרסאונד בטן – האם צריך לצום?

כאשר בדיקת האולטרסאונד נעשית בכדי לבחון את כלי מערכת העיכול – קיבה, מעי דק, מעי גס וכדו', תינתן הנחייה לצום כשש שעות לפני מועד ביצוע הבדיקה.

הנחייה זו נועדה למנוע מצב שהמזון במערכת העיכול יפריע לגלי הקול, ויפגע באיכות הבדיקה. כאשר הבדיקה בוחנת איברים אחרים בחלל הבטן כמו כליות, כבד, איברי המין וכדו' – על פי רוב לא יתבקש המטופל לצום, ולעיתים הוא אף יתבקש לשתות בכדי להגיע עם שלפוחית מלאה לקראת הבדיקה.

מאמר - אולטרסאונד בטן - מאמר מקצועי - 360 מעלות שיא

אולטרסאונד בטן פרטי

זקוקים לאולטרסאונד פרטי? אתם מוזמנים ליצור קשר עם חברת 360 מעלות שיא. החברה מספקת שירות של קביעת בדיקות רפואיות מהירות ודחופות.

לא מעוניינים להמתין עד שיתפנה תור דרך קופת החולים שלכם? אצלנו תזכו לתור לבדיקת אולטרסאונד מהיום להיום באחד מבתי החולים המובילים בישראל.

בנוסף, תזכו לשירות אישי, קשוב וזמין בתהליך תיאום הבדיקה ואף להתייעצות עם רופא מומחה. בזכות התור המהיר הרופא המטפל שלכם יוכל לספק תוכנית טיפול מתאימה בהתאם לתוצאות הבדיקה.

שאלות ותשובות על אולטרסאונד בטן

לא מומלץ לשתות קפה לפני בדיקת אולטרסאונד בטן.  רצוי להימנע משתיית קפה במשך שש שעות לפני בדיקת אולטרסאונד בטן. הקפאין המצוי בקפה יכול להגביר את פעילות מערכת העיכול ולגרום לתנועתיות יתר של המעי. כתוצאה מכך, ייתכן שיהיה קשה יותר לקבל תמונה ברורה של איברים פנימיים במהלך הבדיקה. בנוסף, קפאין יכול להשפיע על לחץ הדם ועל קצב הלב, שעלולים להשפיע על הבדיקה.

אכילה ושתייה לפני הבדיקה עלולים לגרום להיווצרות גזים במעי. גזים אלו יכולים להפריע לגלי הקול לחדור לגוף בצורה יעילה, וכתוצאה מכך להקשות על קבלת תמונה ברורה של איברים פנימיים.
כיס המרה מתרוקן ומתכווץ לאחר ארוחה, ולא ניתן יהיה לראות אותו בבדיקת אולטרסאונד בטן.

אולטרסאונד בטן יכול לעזור לרופא לאבחן את הגורם לכאבי בטן או לנפיחות. באמצעות אולטרסאונד בטן אפשר לראות אם יש אבנים בכליות, מחלת כבד, גידולים ומצבים רבים אחרים, כמו דלקות, כיבים, קרישי דם וכו', באברי הבטן הפנימיים

בהחלט! הבדיקה מתבצעת בבתי חולים מובילים או במכוני אולטרסאונד פרטיים, וניתן לקבל החזר כספי של עד  80% מחברת הביטוח, בהתאם לתנאי הפוליסה האישית.

בדיקת אולטרסאונד בטן היא בדיקה מדויקת, במיוחד כשמדובר באולטרסאונד פרטי, שעושה שימוש בציוד המתקדם ביותר. בנוסף, צוות רפואי מיומן ומקצועי מבצע את הבדיקה ומפענח את הממצאים.

בדיקות אולטרסאונד ככלל יכולות לבדוק איברים המאפשרים את החזרת גלי הקול והמרתם לתמונה. באיברים שיש בהם חלל גדול, כמו הקיבה, המלאה באוויר, בדיקת אולטרסאונד אינה מתאימה. כמו כן בדיקת אולטרסאונד לא מתאימה להדמיה של עצמות, מכיוון שהן חוסמות את גלי הקול.

האם המאמר עזר לך להבין את הנושא?
cropped-logo-MAALOT-SI-360-JUN2020-1024x327

לקביעת תור לבדיקת MRI | אולטרסאונד

התקשרו:

או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

מאמרים אחרונים

תוכן עניינים

מתקשים להגיע למרפאה? יש פתרון!

חדש! שירות אולטרסאונד עד בית הלקוח 🏠

תור מהיר - תוך 24 שעות מרגע ההזמנה
דילוג לתוכן