צום לפני בדיקת MRI – מתי צריך לצום, ואיך עושים זאת נכון ובקלות?
נדרשתם לצום לפני בדיקת MRI? ריכזנו עבורכם את כל המידע הרלוונטי במאמר הבא.
לא פעם, לפני שאנחנו ניגשים לבצע בדיקה מסוימת, אנו מתבקשים על ידי הרופא הבודק להיות בצום של מספר שעות, לעיתים אפילו מדובר על צום של 24 שעות ברמה כזו או אחרת.
יש לכך כמה סיבות. למנוע מצב שצריכת המזון תפגע באיכות הבדיקה והתוצאות שלה, חשש שאנחנו נקיא במהלך הבדיקה בגלל האופי בו היא מתבצעת וכן סיבות אחרות.
אחת הבדיקות בהן עולה לא פעם השאלה: האם יש צורך להיות בצום לפניה, היא בדיקת MRI. מדובר, כידוע, באחת הבדיקות החשובות והאיכותיות ביותר שקיימות היום בתחום הרפואה. זוהי בדיקת הדמיה המתבצעת ע"י רדיולוג, המאפשרת לראות מה מתרחש באיברים הפנימיים מבלי לבצע פעולה פולשנית, וכן בלי לסכן את הנבדק בחשיפה לקרינה.
מדובר על בדיקה המאפשרת לראות את האיברים ברזולוציה מאוד איכותיות וטובה. כך יכול הרופא להחליט על תוכנית טיפול מתאימה לנבדק. האם הכרחי להיות בצום לפני בדיקת MRI? מתי יש צורך לצום לפני בדיקת MRI? מיד נענה על כל השאלות.
האם יש צורך להיות בצום לפני בדיקת MRI?
כאמור, גם במקרים של בדיקת MRI יש צורך, לעיתים, להיות בצום. זה תלוי בשני גורמים עיקריים:
- מה אופי הבדיקה? כלומר, מה הבדיקה באה לבדוק?
- האם נעשה שימוש בחומר ניגוד?
ישנן בדיקות MRI וכן בדיקות אחרות, שיש צורך לעשות שימוש בחומר ניגוד בשביל להביט אזורים מסוימים בגוף ואם כך הדבר, רצוי להיות בצום לפני מאחר והחומר עלול לעורר רצון להקיא.
כאמור, אחד הגורמים שיכולים להשפיע על השאלה האם יש צורך בצום או לא, הוא סוג הבדיקה. בעיקרון, במקרים בהם הבדיקה אינה מושפעת מאכילה אין צורך להיות בצום.
אולם, ישנם מספר מקרים בהם הוא כן יתבקש להיות בצום לפני בדיקת MRI, במשך שעתיים עד ארבע שעות לפני הבדיקה. מדובר על בדיקת MRI בטן, כל מה שקשור לסריקה של אזור הכליות ומערכות אחרות שיכולות להיות מושפעות מאכילה לפני הבדיקה.
חשוב לציין, אפשר והנבדק יקבל אישור לשתות מים לפני הבדיקה, אך זה תלוי כאמור בהמלצות והוראות הרופא. בכל מקרה, לא מדובר על צום של מעבר לארבע עד שש שעות במקסימום.
מתי מקבלים הוראות כיצד לנהוג לפני בדיקת MRI?
לפני כל בדיקה שאנחנו נדרשים לעבור, לא משנה אם מדובר בבדיקת MRI או כל בדיקה אחרת, עלינו לקבל הוראות ברורות כיצד לנהוג. ההוראות יתקבלו מצד הרופא או מצד הגורם אצלו אנחנו עוברים את הבדיקה.
ההוראות יכללו לא רק התייחסות לגבי צום אלא גם לגבי פרטים אחרים. למשל, מתי להגיע, מה מותר ללבוש בזמן הבדיקה, האם יש להשאיר או להסיר תכשיטים, כמה זמן אחרי הבדיקה נצטרך להישאר במרפאה עד שנוכל לחזור הביתה ועוד.
חשוב מאוד לקבל את כל ההוראות, כולל תופעות לוואי וסיכונים, בשביל שנדע בדיוק מה מצפה לנו וכיצד עלינו לנהוג.
צריך לציין, לפני שאנחנו מבצעים בדיקה כזו או אחרת, חשוב שנקרא את כל ההוראות, אם יש לנו שאלות אז נפנה אותם לגורמים הרלוונטיים, ואם יש דברים מסוימים שעלינו לעדכן את הצוות, למשל היסטוריה רפואית, שימוש בתרופות ועוד, חשוב מאוד שנעשה זאת לפני הבדיקה.
איך נהנים משירות אישי צמוד?
על מנת לקבל את השירות הטוב ביותר, שירות אישי צמוד, עם כל ההוראות וההסברים, ליווי וכל מה שנדרש, אזי שעלינו לפנות אל 360 מעלות שיא.
שם נוכל ליהנות מתור פרטי תוך 10 עד 72 שעות. התור כולל כאמור ליווי של אנשי מקצוע מטעם המקום, כולל הסברים והוראות מלאות כיצד לנהוג לפני הבדיקה, ביניהן האם נדרש צום לפני בדיקת MRI.
ד"ר יוהן זלצר
מומחה ברדיולוגיה אבחנתית ופולשנית. רדיולוג במכון רדיולוגיה פולשנית בבית החולים תל השומר.
להזמנת ביקור באופן פרטי
03-695-7777
- תור תוך 12-24 שעות
- גמישות בבחירת מועד הבדיקה
- ליווי אדיב ומקצועי לאורך כל התהליך
- פענוח מפורט ומהיר