אחת הבדיקות המשמעויות ביותר שאנחנו יכולים לבצע במסגרת תוכניות טיפול רפואיות, היא בדיקת MRI. בדיקה תהודה מגנטית שמאפשרת לסרוק את האיברים הפנימיים ולראות מה מתרחש בהם, באזורים שונים בגוף.
מה אומרים הרופאים על נהיגה אחרי הבדיקה?
כיאה לבדיקת רפואית, גם במסגרת בדיקת MRI, לפני ואחרי, ישנן הוראות שונות כיצד להתנהל. באופן טבעי, יש גם לא מעט שאלות של מטופלים, מה מותר ומה אסור לעשות. אחד השאלות הפופולאריות ביותר היא, האם מותר לנהוג אחרי בדיקת MRI.
זו שאלה פופולארית, הן בגלל שהרבה מטופלים רוצים לדעת האם הם יכולים להגיע אל הבדיקה בכוחות עצמם או שמא הם יידרשו להגיע בתחבורה ציבורית או עם מלווה.
מעבר לכך, הרבה אנשים רוצים לדעת האם הם יוכלו לנהוג אחרי הטיפול, בשביל לדעת האם יוכלו לערוך תוכניות שונות או יצטרכו לחכות עם זה.
התשובה כאן מתחלקת. בעיקרון, זה תלוי בסוג הבדיקה ובאופן בו היא מתבצעת. בדיקת MRI, לרוב, מתנהלת בצורה שגרתית לגמרי.
המטופל נכנס לחדר, מבצעים את הבדיקה, הוא יוצא, מחכה חצי שעה, מקבל את תוצאות הפענוח ויוכל להמשיך בשגרת חייו. אין איזה משהו שאמור למנוע ממנו לבצע פעולה כזו או אחרת, כולל פעולה כגון נהיגה.
מתי כן צריכים להימנע מכך? אם הבדיקה כרוכה בשימוש בחומרי הרגעה. ישנם מטופלים שנדרשים לחומרים אלו מסיבות שונות. למשל, אם הם חווים תחושות חרדה או תחושות אחרות לא נוחות כתוצאה מהבדיקה, מהאופן בו היא מתבצעת או מסיבות אחרות.
דוגמא טובה לכך היא, אם נניח מדובר במטופלים המתמודדים עם תחושת קלסטרופוביה. בגלל מבנה המכונה בה נערכת הבדיקה, ייתכן מאוד שהם יחושו זאת ואז יהיה צורך להשתמש בחומרי הרגעה בשביל שיהיה ניתן לבצע אותה.
במקרים כאלה, אז יש להימנע מנהיגה, מאחר והחומרים יכולים להקשות על כך. למשל, הם יכולים לגרום לתחושת עייפות, חוסר מודעות קלה לנעשה מסביב ועוד. צריך לציין, מדובר על חומרים פשוטים יחסית, ועדיין הם יכולים להיות בעלי השפעה מהותית בכל מה שקשור לתפקוד, בוודאי כשמדובר על נהיגה.
מתי הרופא יציין לפנינו שאסור לנהוג?
בעיקרון, ברגע שהוא מיידע אותנו שעלינו לעבור בדיקת MRI, אז אם יש איזו בעיה ואנחנו צריכים לקחת תרופות הרגעה, אז יש לציין זאת בפניו. במקרה כזה, הוא יצטרך להסביר לנו כיצד לפעול, בין היתר שאסור לנו לנהוג אחרי הבדיקה ולכן מוטב לבוא עם מלווה.
חשוב לציין, מדובר בבדיקה פשוטה ויחסית קלה, לכן אם אין תחושת אי נוחות או מסיבה אחרת, אין סיבה להטריח מלווים לבדיקה. אך במקרה ואין אופציה אחרת כיצד להגיע אל הבדיקה או לחזור ממנה הביתה, אזי שרצוי מאוד להזמין מלווה שייקח אותנו אל המקום ויחזיר אותנו הביתה. השפעת תרופות ההרגעה יפוגו לאחר הבדיקה ויהיה אפשר לחזור לשגרת החיים הסדירה.
ד"ר יוהן זלצר
מומחה ברדיולוגיה אבחנתית ופולשנית. רדיולוג במכון רדיולוגיה פולשנית בבית החולים תל השומר.
להזמנת ביקור באופן פרטי
03-695-7777