בדיקת אולטרסאונד, כידוע, מאפשרת לנו לבצע הדמיה של חלקים ואיברים שונים בגוף. בדרך כלל נהוג לחשוב, שבדיקה זו מתבצעת בעיקר באזור הבטן והחזה, אך אפשר לבצע אותה במגוון רחב של אזורים בגוף.
למשל, בדיקת אולטרסאונד פרקי ירכיים נחשבת לאחת הבדיקות החשובות ביותר שיש, לצורך אבחון בעיות באזורים אלו של הגוף. בדומה לבדיקות אולטרסאונד אחרות, היא מאפשרת להציג תמונה מלאה של החלקים הפנימיים, מבלי שיש צורך לבצע פעולה פולשנית וכן מבלי שיש צורך להעמיד את המטופל או המטופלת בסכנה, שכן מדובר בבדיקה שאיננה יוצרת קרינה.
בדיקת אולטרסאונד פרקי ירכיים דומה לבדיקות אולטרסאונד אחרות, במובן הזה שהיא פועלת על ידי מתמר שמעבירים על גבי הירכיים, והוא מעביר את התמונה אל המסך וכך ניתן לראות את מצב המפרקים. לבדיקה מסוג זה, לא נדרשות הכנות מיוחדות.
למה עושים אולטרסאונד פרקי ירכיים?
בדיקת אולטרסאונד פרקי ירכיים מתבצעת כאשר קיים חשד להתפתחות לא נכונה במפרק הירך (DDH). זה יכול לקרות אצל יילודים, אשר חלק מסוים של המפרק איננו יציב, וקצה עצם הירך יכול להימצא מחוץ לתחום שלו באופן חלקי או מלא.
סיטואציה כזו יכולה לייצר רגל אחת קצרה יותר מהרגל השנייה, אסימטריה בירך או בעכוז, מוגבלות ביכולת הפיסוק, וכן צליעה.
חשוב להדגיש, בדרך כלל נהוג לבצע את הבדיקה כאשר יש חשד להפרעה ולא בקרב כל הילדים, וכן כאשר יש היסטוריה משפחתית, כלומר אחד האחים והאחיות מתמודד עם מצב דומה. כמו כן, הבדיקה מתבצעת אם נוצר חשד שיש בעיה לעובר בזמן ההיריון, אחרי הלידה וכן במצב של תינוקות אשר נולדו לפני הזמן.
אולטרסאונד פרקי ירכיים type 1/2/3
כאשר מציגים את הממצאים של הבדיקה, הם מחולקים על פי דירוגים. TYPE 1 אומר שהמפרקים תקינים לחלוטין. לעומת זאת, אם מדובר TYPE 2 , אז ישנן כבר דרגות שונות שמלמדות על פגם מסוים, למרות שהבעיה היא ברמה קלה. סוג זה של ממצא מחולק לשלוש רמות שונות.
במקרה של TYPE 3, הרי שמדובר בבעיה משמעותית בהתפתחות המפרק.
אולטרסאונד ירכיים לתינוק
בדיקת אולטרסאונד פרקי ירכיים, מתבצעת כאמור בעיקר בקרב תינוקות, מתוך חשש להתפתחות לא נכונה של הירכיים. על מנת שיהיה ניתן לדעת כיצד אפשר לטפל בבעיה בהמשך, אז מבצעים בדיקת אולטרסאונד, על מנת להבחין האם יש להם DDH, כלומר מצב בו עצם האגן הוא רדוד, ולכן עצם הירך איננו נמצא במצב יציב בתוך המפרק.
מצב כזה כאמור יכול לגרום לרגל קצרה יותר מהרגל השנייה, אסימטריה, וכן לצליעה. את הבדיקה נהוג לבצע כאשר קיים חשד למצבים מסוג זה, ולרוב היא מתבצעת כשישה שבועות אחרי הלידה. לא נהוג לבצע אותה קודם לכן, מאחר ואז עלולים לגלות ממצאים שגויים.
מאחר ומדובר בתינוקות, הרי שיש להכין אותם לבדיקה. יש להלביש אותם בבגדים שקל להוריד אותם, ורצוי שיגיעו לבדיקה שבעים ורגועים. ניתן להאכיל אותם גם בזמן הבדיקה.
מהי עלות הבדיקה?
עלות בדיקה פרטית יכולה לנוע בין 1,300 – 2,500 ש"ח.
באיזה גיל עושים אולטרסאונד פרקי ירכיים?
בעיקרון, כפי שציינו, נהוג לבצע את הבדיקה שישה שבועות אחרי הלידה ולא מוקדם יותר. יש מצבים בהם נהוג לבצע את הבדיקה מאוחר יותר, אם למשל מתמודדים עם בעיות שקשורות לרקמות, וכן במצבים של צליעה, דלקות במפרק הירך ובמצבים בהם מתמודדים עם מחלות נגיפיות.
בכל מקרה, הרבה יותר שכיח לבצע בדיקה זו אצל תינוקות מאשר אצל ילדים או אנשים מבוגרים.
קביעת תור לבדיקת אולטרסאונד פרקי ירכיים פרטי
הורים שאינם מעוניינים לחכות לתור בבית חולים, יכולים להזמין בדיקת אולטרסאונד פרטי ולקבל תור תוך מספר שעות. כך הם יוכלו לגשת עם הממצאים לרופא של הילד ולקבל תוכנית טיפול מתאימה להמשך. בדיקה פרטית חוסכת הרבה מאוד זמן וכן יכולה לחסוך הרבה מאוד עלויות.
קבעו תור לבדיקה ב-360 מעלות שיא
ניתן לקבל תוך בתוך 24 שעות מרגע יצירת קשר עם נציגנו
- תור תוך 12-24 שעות
- גמישות בבחירת מועד הבדיקה
- ליווי אדיב ומקצועי לאורך כל התהליך
- פענוח מפורט ומהיר ע"י רופא מומחה
- בדיקות מוכרות כהחזר על ידי חברות הביטוח לפי תנאי הפוליסה האישית