השירות ניתן בכל רחבי הארץ | הסדרי תשלום מיוחדים לבעלי ביטוחים פרטיים ולחברי קופות החולים בביטוחים המשלימים

אבחון תסמונת התעלה הקרפלית

שירות קביעת בדיקות רפואיות מהירות ודחופות.
MRI | אולטרסאונד | CT ֻ| רופאים מומחים

התקשרו עכשיו לקביעת תור מידי עד 24 שעות, מהיום להיום!

או שילחו לנו הודעה:

אבחון תסמונת התעלה הקרפלית - 360 מעלות שיא

שירות קביעת בדיקות רפואיות מהירות ודחופות.
התקשרו עכשיו לקביעת תור מידי לביצוע, עד 24 שעות, מהיום להיום!

שירות קביעת בדיקות רפואיות
מהירות ודחופות.
התקשרו עכשיו לקביעת תור מידי
לביצוע עד 24 שעות, מהיום להיום!

תאריך עדכון אחרון: 13/02/2025

מהי התעלה הקרפלית?

התעלה הקרפלית נמצאת בעצמות שורש כף היד, דרכה עוברים גידים, רצועות ועצבים המגיעים לאצבעות ולכפות הידיים. במצב שבו העצב המדיאני, שעובר דרך התעלה הקרפלית, ניזוק או שמופעל עליו יתר לחץ, נגרמים תסמינים כמו כאב, חוסר תחושה, עקצוץ או חולשה באצבעות הידיים וכפות הידיים.
תסמונת התעלה הקרפלית מתפתחת באופן הדרגתי, והתסמינים עלולים להחמיר עם הזמן. התסמונת מופיעה לרוב אצל נשים (פי שלושה יותר מגברים), והיא מתרחשת לעיתים קרובות במהלך היריון.

גורמי סיכון לתסמונת התעלה הקרפלית

תסמונת התעלה הקרפלית נגרמת כאמור, בשל דחיסה של העצב המדיאני כתוצאה מעלייה בלחץ בתוך התעלה. ייתכנו כמה גורמים לעלייה בלחץ:

מבנה אנטומי – פתח התעלה הקרפלית צר מדי. יש אנשים שגודל התעלה הקרפלית הוא קטן מהממוצע; לנשים, בממוצע, יש גודל תעלה קרפלית קטן יותר מאשר לגברים והן נוטות יותר לפתח תסמונת התעלה הקרפלית; שינוי בעצמות ובמפרקים כתוצאה מדלקת מפרקים ניוונית או טראומה לשורש כף היד.

נפיחות ודלקת – כשרקמות בתוך התעלה הקרפלית ומסביבה מתנפחות, הן יכולות ללחוץ על העצב המדיאני. נפיחות ודלקת יכולות לנבוע מתנועות תכופות, חוזרות ונשנות של הידיים; דלקות מפרקים; שינויים הורמונליים.

מצבים בריאותיים מסוימים – עלולים להגביר את הסיכון לתסמונת התעלה הקרפלית, לרבות, דלקת מפרקים שגרונית, בעיות בבלוטת התריס, סוכרת, השמנת יתר קיצונית.

תסמינים של תסמונת התעלה הקרפלית

אנשים הסובלים מתסמונת התעלה הקרפלית ירגישו כאבים עזים באצבעות הידיים ובכפות הידיים, עד כדי חוסר יכולת לפתוח את אצבעות היד; כאב שמתגבר בלילה ומפריע לשינה ; חלק מהאנשים ירגישו חולשה של כפות הידיים וחוסר יכולת לאחוז ולהחזיק ביד עט, כוס שתיה או כל דבר אחר;  חוסר יכולת לבצע פעולות בסיסיות כמו לכפתר חולצה.

כיצד מאבחנים את תסמונת התעלה הקרפלית?

אבחון תסמונת התעלה הקרפלית - 360 מעלות שיא

אבחון מוקדם וטיפול חשובים כדי למנוע נזק נוסף לעצב המדיאני. כדי לאבחן את תסמונת התעלה הקרפלית, אורטופד מומחה יבצע תחילה בדיקה גופנית. הוא יבדוק את הידיים, את הזרועות, את הכתפיים והצוואר כדי לשלול סיבות אחרות. כן יבדוק האורטופד את פרק כף היד על ידי הקשה על פרק כף היד, לחיצה או כיפוף כדי לראות אם פעולות אלה גורמות לתחושת נימול או לעקצוץ.

בשלב הבא ישלח האורטופד את המטופל לבדיקות דימות, לרבות אולטרסאונד, רנטגן ו MRI.

  • צילומי רנטגן – ייתכן שהרופא יפנה את המטופל לצילום רנטגן של פרק כף היד, למרות שצילום רנטגן אינו יכול להראות את התעלה הקרפלית. הצילום יתבצע רק כדי לשלול סיבות אחרות לכאבים בשורש כף היד, כמו דלקת פרקים או שבר.
  • אולטרסאונד – אולטרסאונד של שורש כף היד מראה תמונה של הגידים והעצבים, ויכול לסייע באבחון העצב המדיאני. הבדיקה אינה פולשנית ואינה כרוכה בכאב.
    לקביעת תור לבדיקת אולטרסאונד פרטית >>
  • MRI – MRI של התעלה הקרפלית, בדומה לאולטרסאונד, מספק מבט מפורט של המבנים בתוך הגוף כדי לגלות אם העצב המדיאני נפוח או דחוס. בנוסף לכך, באמצעות MRI אפשר לאבחן את הסיבה לכך שהעצב נלחץ. הבדיקה אינה כרוכה בכאב, ואינה פולשנית. 
    לקביעת תור לבדיקת MRI פרטי >>
  • אלקטרומיוגרפיה (EMG) – בדיקה המודדת את הפעילות החשמלית בשרירים ובעצבים השולטים בהם. העצבים מעבירים אותות חשמליים לשריר, שגורמים לו להתכווץ. במהלך בדיקה זו, אלקטרודת מחט דקה מוחדרת לשרירים ספציפיים כדי להעריך את הפעילות החשמלית כשהשרירים מתכווצים וכשהם נמצאים במצב מנוחה. בדיקה זו יכולה לזהות נזק לשרירים הנשלטים על ידי העצב המדיאני. הבדיקה עשויה לשלול גם מצבים אחרים.
  • בדיקת הולכה עצבית – משלימה את בדיקת ה EMG ומודדת את המהירות שבה מועברים האותות החשמליים לאורך העצב. מהירות תגובת השריר היא מהירות ההולכה. בבדיקה זו שתי אלקטרודות מודבקות לעור. שוק חשמלי קל וקצר מועבר דרך העצב המדיאני כדי לראות אם האותות החשמליים מאטים בתעלה הקרפלית. בדיקה זו עשויה לשמש כדי לאבחן את המצב ולשלול מצבים אחרים.

יש לטפל בתסמונת התעלה הקרפלית מוקדם ככל האפשר עם תחילת התסמינים. בשלבים המוקדמים, אפשר למנוע מהמצב להחריף באמצעות טיפול עצמי, כמו מנוחה לידיים, הימנעות מפעילויות שמחמירות את התסמינים, שימוש בשקיות קרח להפחתת הנפיחות.
אפשרויות טיפול אחרות כוללות טיפולים שמרניים, כמו קיבוע שורש כף היד ותרופות. במצבים חמורים, הפתרון להקלה על הלחץ של העצב המדיאני , הוא התערבות כירורגית.

ביטוח משלים לבדיקות ב 360 מעלות שיא
360 מעלות שיא

360 מעלות שיא

שירותי רפואה ובדיקות אבחנתיות מתקדמות בפריסה ארצית.
360 מעלות שיא מתמחה במתן שירות אישי, אנושי ומהיר בקביעת תורים מהירים להתייעצות עם רופא מומחה פרטי ולבדיקות אבחנתיות כגון MRI, אולטראסאונד ועוד מגוון שירותי הרפואה.
360 מעלות שיא הוקמה ע"י אילן ברק, ומבוססת על ניסיון רב, ידע אישי ואקדמי, שצבר אילן משנת 1988, בתחום שירותי הניהול והאדמיניסטרציה הרפואית.

להזמנת ביקור באופן פרטי 
072-3719995

תוכן עניינים

האם המאמר עזר לך להבין את הנושא?
cropped-logo-MAALOT-SI-360-JUN2020-1024x327

לקביעת תור לבדיקת MRI | אולטרסאונד

התקשרו:

או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

מאמרים אחרונים

תוכן עניינים

דילוג לתוכן