MRI ירך - ארתרוגרפיה של מפרק הירך
כאבים במפרק הירך הם תופעה נפוצה המשפיעה על איכות החיים של רבים. לעתים, כדי לאבחן את מקור הכאב ולקבוע את הטיפול המתאים, נדרשת בדיקת הדמיה מתקדמת הנקראת MRI ירך – ארתרוגרפיה. בדיקה זו משלבת את הטכנולוגיה המתקדמת של סריקת MRI עם הזרקת חומר ניגוד למפרק. באופן זה מתאפשר לרופאים לקבל תמונה מפורטת ומדויקת של מבנה המפרק ומצבו, ולהתאים את הטיפול המדויק ביותר.
מבנה מפרק הירך
מפרק הירך הוא המפרק הנושא את המשקל של גוף האדם. מפרק הירך מורכב ממבנה כדורי ומשקע, המוקף בשרירים, בסחוס, ברצועות, בגידים, בכלי דם ובעצבים. המבנה הכדורי, ראש עצם הירך נכנס לתוך שקע הירך (אצטבלום). החיבור בין עצם הירך לעצם האגן הוא מפרק הירך, המאפשר את התנועה הסיבובית של הירך.
כל פציעה או מחלה של הירך תשפיע לרעה על טווח התנועה של המפרק ועל יכולתו לשאת משקל.
ארתרוגרפיה של מפרק הירך
בעוד שבבדיקת MRI אפשר לראות שינויים ומצבים רפואיים חריגים ברקמות הרכות של מפרק הירך, הרי שבבדיקת ארתרוגרפיה MRI , אפשר לבצע הדמיה מפורטת ביותר של רכיבי המפרק, במיוחד של הרקמות הרכות כמו הסחוס והלברום (טבעת סחוס שעוטפת את שקע הירך), שקשה יותר לראות בבדיקות הדמיה רגילות.
בדיקת ארתרוגרפיה MRI נעשית באמצעות הזרקת חומר ניגוד לתוך מפרק הירך, כדי קבל אבחנה מדויקת ביותר של מבנים קטנים.
לעיתים, מטופלים הסובלים מכאבי מפרקים, שעברו MRI מסורתי, ללא שימוש בחומר ניגוד , והתוצאות יצאו שליליות, עשויים להתבקש לבצע ארתרוגרפיה של MRI. במצבים אלה, אפשר יהיה לזהות קרעים או נזקים לטבעת הסחוס, שברי עצם או סחוס הנעים בחופשיות בתוך חלל המפרק, קרעים בשרירים, אספקת דם לקויה, פגיעות בעצב ועוד.
ארתרוגרפיית MRI מתבצעת גם לצורך מעקב אחר תהליך ההחלמה מניתוח בירך.
כיצד מתבצעת בדיקת ארתרוגרפיה MRI?
לפני הבדיקה, חשוב ליידע את הצוות הרפואי על אלרגיות, על מחלות רקע או על שתלים מתכתיים בגוף.
בשלב הראשון יזריק הרופא לנבדק חומר מאלחש או חומר הרדמה לאזור הירך. לאחר מכן, יוחדר חומר הניגוד לתוך המפרק. שלב זה מתבצע בשימוש של אולטרסאונד או פלואורוסקופיה (שיקוף רנטגן) או CT כדי לזהות את הנקודה המדויקת להזרקה. ההזרקה עצמה לוקחת דקות בודדות.
לאחר ההזרקה, יוציא הרופא את מחט המזרק, ויכסה את האזור בתחבושת סטרילית.
כחצי שעה מתום ההזרקה, יועבר הנבדק למיטת הבדיקה של מכשיר ה MRI.
הנבדק יתבקש לשכב ללא תזוזה במהלך הסריקה, שעשויה להימשך בין חצי שעה לשעה. במהלך הסריקה הנבדק יהיה בקשר עין ויוכל לתקשר באמצעות אינטרקום, עם מבצע הבדיקה שיושב בחדר הסמוך ועוקב אחר הנבדק דרך חלון גדול המפריד בין החדרים. בתחילת הבדיקה יינתנו לנבדק אטמי אוזניים או אזניות שבאמצעותן יוכל להקשיב למוסיקה, במטרה לצמצם את עוצמת הרעש המאפיינת את מכשיר ה – MRI.
הבדיקה כוללת כמה סדרות הדמיה בזוויות היקפיות של 360 מעלות, בחתכים דקים, תוך התייחסות לקליטת אותות אופטימלית מחומר הניגוד, כדי לקבל תמונה יסודית ומקיפה מהיבטים שונים של המפרק.
לאחר סיום הבדיקה הנבדק יכול לחזור לפעילות רגילה. תיתכן תחושת אי-נוחות קלה במפרק במשך יום או יומיים לאחר הבדיקה.
תוצאות הבדיקה והמלצה להמשך טיפול, יישלחו לנבדק לאחר פענוח של הרדיולוג את ממצאי הבדיקה.
מה מייחד את 360 מעלות שיא בארתרוגרפיית MRI ?
אנחנו ב-360 מעלות שיא, מחויבים למצוינות רפואית, לאבחון מדויק ומהיר, ולמתן טיפול אישי ומקצועי לכל נבדק ולכל מטופל.
אנחנו מספקים דיוק חסר תקדים בזיהוי פגיעות סחוס ועצם, הודות לטכנולוגיה ולמכשור המתקדם שברשותנו, והודות לניסיון רב השנים של צוות המומחים שלנו.
הטכנולוגיה המתקדמת מאפשרת לנו לזהות גם את הפגיעות הקטנות ביותר, ומספקת לצוות הרפואי שלנו, מידע חיוני לתכנון הטיפול המתאים.
על בריאות לא מתפשרים – קבעו תור עוד היום, והבטיחו לעצמכם אבחון מדויק של MRI פרטי וטיפול מותאם אישית.