בדיקת MRI היא כלי אבחון מתקדם ובטוח, המאפשר לרופאים להסתכל פנימה לתוך הגוף בצורה מדויקת ולא מכאיבה. כהורים לילדים העומדים לעבור בדיקת MRI , חשוב להבין את התהליך כדי להכין את הילד בצורה הטובה ביותר. אתם, ההורים יכולים להיות גורם מרכזי בהפחתת החרדה של הילד. אתם מכירים את ילדכם טוב יותר מכל אחד אחר, ויכולים לעזור לו להרגיש פחות מפוחד ולחוץ. להסביר לו באופן פשוט וברור מדוע יש צורך בבדיקה, מהו מהלך הבדיקה, להשתמש בשפה המתאימה לגילו ולתמוך בו לקראת הבדיקה ובמהלכה.
מהו MRI ילדים?
דימות תהודה מגנטית (MRI) הוא בדיקה לא פולשנית שרופאים משתמשים בה כדי לאבחן מצבים רפואיים. MRI עושה שימוש בשדה מגנטי רב עוצמה, בתדרי רדיו ובמחשב כדי להפיק תמונות מפורטות של מבני גוף פנימיים. התמונות המתקבלות ממכשיר ה – MRI הן מפורטות מאוד ומאפשרות לרופאים לראות את אברי הגוף הפנימיים ולזהות מחלות.
MRI אינו כרוך בקרינה מייננת, והבדיקה אינה פולשנית.
באילו מקרים נפוצים, מומלץ לבצע MRI לילד/ה?
MRI משמש לאבחון מגוון רחב של מצבים רפואיים חריגים אצל ילדים עקב פציעה, מחלה או מומים מולדים. סריקת MRI יכולה לבדוק ולאבחן חריגות בגל איבר בגוף.
MRI של המוח ועמוד השדרה משמש לזיהוי ציסטות, גידולים, דימום, נפיחות או בעיות בכלי הדם, לזהות נזק למוח שנגרם בשל פציעה, לאבחן מחלות זיהומיות או אוטואימוניות, להעריך בעיות הכרוכות בכאבי ראש מתמשכים, סחרחורת, חולשה, ראייה מטושטשת , לעזור לזהות מחלות כרוניות, להעריך את הגורם לעיכוב התפתחותי, להפרעות מולדות או נרכשות; MRI לב משמש להערכת מבנה הלב וכלי הדם הסובבים אותו, לזהות גורמים להפרעות קצב , לזהות זיהומים, להעריך את זרימת הדם לשריר הלב; MRI בטן, משמש לאבחון הגורמים לכאב לרבות חשד לדלקת התוספתן, זיהוי פגיעה לאחר טראומה, אבחון הפרעות זיהומיות או דלקתיות; MRI מפרקים ועצמות מתבצע לאבחון פגיעות ספורט, לזיהוי גידולים, לאבחון הפרעות התפתחותיות במפרקים, לגילוי סרטן העצם, לבדיקת שברים מורכבים.
הכנה ומהלך הבדיקה שלב אחר שלב
ההנחיות לקראת הבדיקה המתייחסות לנושא אכילה ושתייה, משתנות בהתאם לבדיקה הספציפית.
בדיקות MRI מסוימות מצריכות הזרקה של חומר ניגוד. לכן יש ליידע את מבצע הבדיקה לגבי אלרגיות או רגישויות מכל סוג שהוא. כן יש ליידע אם הילד סובל מאסתמה, או אם הוא סובל מבעיות בריאותיות חמורות ואם יש היסטוריה של מחלות לב, אסטמה, סוכרת, מחלת כליות או בעיות בבלוטת התריס. כל אחד מאלה עשוי להשפיע על ההחלטה אם לתת חומר ניגוד לילד.
לפני הכניסה לחדר הבדיקה יש להסיר מהילד, ומההורה המלווה, כל אביזר שמכיל מתכת, מכיוון שהם יכולים להפריע לשדה המגנטי של יחידת ה – MRI. פריטים אלה כוללים: תכשיטים, שעונים, כרטיסי אשראי, מכשירי שמיעה, סיכות ראש, רוכסנים מתכתיים, עטים, פירסינג ופריטים מתכתיים דומים, שיכולים לעוות את תמונות ה – MRI.
כן חשוב ליידע את מבצע הבדיקה אם לילד או להורה המלווה יש התקנים רפואיים מושתלים, כמו שתל שבלול באוזן, סטנטים, קוצבי לב, מסתמי לב מלאכותיים, תותבות, רסיסי מתכת או קליעים.
אם לילד יש קלסטרופוביה (פחד ממקומות סגורים) או חרדה, מומלץ לדבר עם רופא הילדים לקבלת מרשם לתרופת הרגעה קלה לפני הבדיקה המתוכננת.
הבדיקה עצמה – הילד ימוקם על מיטת הבדיקה. על מנת שהבדיקה תראה תמונות טובות, יש צורך להישאר ללא תזוזה בכל מהלך הבדיקה. לכן לעיתים נעשה שימוש ברצועות כדי לעזור לילד להישאר במקום ולשמור על המיקום הנכון במהלך ההדמיה.
מבצע הבדיקה יימצא בחדר הסמוך, כשהוא צופה דרך חלון גדול על הילד, ואף יכול לדבר אתו באמצעות אינטרקום דו כיווני. מיטת הבדיקה תחליק אל תוך סורק ה – MRI שצורתו דומה לצינור ארוך. המכשיר ישמיע במהלך הבדיקה קולות ורעשי חבטה. כדי לעמעם את הרעש יינתנו לילד אטמי אוזניים או אוזניות, שניתן לשמוע בהן מוזיקה. סורקים מסוימים מצוידים בצגי וידאו, כך שהילד יוכל לצפות בסרט או בתוכנית טלוויזיה במהלך הסריקה.
הבדיקה אורכת בין חצי שעה לשעה. לאחר הבדיקה יוכל הילד לחזור לשגרת חייו, אלא אם ניתנו לו חומר טשטוש או הוזרק לו חומר ניגוד. בשני המצבים הללו, הילד יידרש להישאר לזמן התאוששות ומעקב.
רדיולוג, רופא שהוכשר לפקח ולפרש בדיקות רדיולוגיה, ינתח את התמונות. הרדיולוג ישלח דו"ח ופענוח של הבדיקה להורי הילד.
בדיקות MRI לילדים מלוות בדרך כלל על ידי צוות מומחים מיומן , המשתמש במגוון טכניקות כדי להפוך את החוויה לחיובית ככל האפשר. הצוות מקפיד על אווירה רגועה וידידותית, ומציע לילדים צעצועים, משחקים וסרטים כדי להסיח את דעתם, ולצמצם את הלחץ והחרדה.
כדאי לדעת – MRI לילדים מעכשיו לעכשיו ב-360 מעלות שיא.
אנחנו ב – 360 מעלות שיא, מאפשרים לכם לקבל אבחון מדויק ומקיף בתוך זמן קצר. הטכנולוגיה המתקדמת מספקת תוצאות ברורות מדויקות ומפורטות, כך שתוכלו לקבל את הטיפול המתאים ביותר לילד בהקדם האפשרי.