כשאנחנו צעירים, אם אין לנו בעיה רפואית מסוימת, אז אנחנו מתייחסים לעצמנו כאנשים בריאים ולכן אנחנו לא רואים סיבה מיוחדת למה ללכת לרופא ולמה עלינו לעשות בדיקות באופן קבוע.
4 סוגי בדיקות שחשוב לבצע
אך מגיל מסוים, עלינו להקפיד לבצע בדיקות תקופתיות, בין אם דורשים מאיתנו את זה (במקום העבודה, רופאים או גורמי מקצוע אחרים) ובין אם לאו. בדיקות אלו נועדו ללמד אותנו על מצבנו הרפואי ולדעת האם עלינו לנקוט בפעולה, למשל, לשנות את הרגלי התזונה, פעילות גופנית או כל דבר אחר.
במאמר זה אנחנו נציג 4 סוגי בדיקות שחשוב להקפיד ולבצע, גברים ונשים, באופן קבוע, מדי תקופה, גם אם אנחנו לא מרגישים רע וגם אם הרופא לא שולח אותנו באופן מיוחד לבצע אותן.
בדיקות עיניים
אנשים שמרכיבים משקפיים, חייבים לבצע אחת לכמה זמן בדיקות ראייה בשביל לוודא שאין שינוי במספר שלהם. אך גם מי שאיננו מרכיב משקפיים, יעשה נכון אם יפנה לבדיקות עיניים, לפחות פעם בשנה החל מגיל מסוים, זאת על מנת לוודא שהראייה שלו תקינה.
צריך לזכור, ככל שמתבגרים ומזדקנים, איכות הראייה יורדת. הרבה פעמים אנחנו לא מתייחסים לכך וחושבים שזה בגלל תנאים חיצוניים שונים. איכות ראייה נמוכה יכולה לפגוע באיכות החיים ובפרט יכולה להשפיע על היכולת שלנו לנהוג בצורה בטוחה.
בדיקת עור
לא הרבה אנשים נוטים לבצע את בדיקת העור הזאת באופן תקופתי קבוע, אך היא מאוד חשובה מאחר והיא יכולה לעזור לנו לאתר נגעים וסימנים שיכולים להיות סרטניים. אם אנחנו נדע לאתר בזמן ממצא חשוד, אז נוכל לקבל טיפול הולם ולטפל בבעיה לפני שהיא תחמיר וזה יהיה מסוכן מדי.
בדיקת שתן
בדומה לבדיקות דם, מומלץ לבצע פעם בשנה-שנתיים, בדיקת שתן. מדובר על בדיקה שמאפשרת לגלות ממה מורכב השתן והאם יש בו חומרים המלמדים על דלקות, זיהומים, מחלות ודברים אחרים. הבדיקה גם עוזרת להעריך את התפקוד של האיברים הפנימיים ובפרט של הכליות.
בדיקות דם
הבדיקה הבסיסית ביותר שאנחנו צריכים לעשות היא בדיקת דם. במסגרת בדיקה זו, נוכל לדעת מה מצב הסוכר, מה מצב הכולסטרול הטוב והרע, מה רמת הסידן בדם, ההמוגלובין, ומדדים אחרים שהם חיוניים לתפקוד הגוף ולבריאותנו.
בדיקה זו אנחנו יכולים לבצע פעם בשנה-שנתיים, זה תלוי בגיל ובמשתנים אחרים שיכולים להשפיע. באופן כללי, התוצאות לא יכולות להשתנות באופן דרמטי לעיתים תכופות.
בדיקות חיוניות ספציפית לנשים
כל אישה מעל גיל 50 צריכה לבצע בדיקת ממוגרפיה פעם בשנתיים על מנת לאתר האם יש לה סרטן שד. מחקרים מלמדים שבדיקה זו עוזרת לאתר את המחלה אשר נחשבה לשכיחה מאוד בקרב נשים. בנוסף לממוגרפיה, אולטרסאונד שד יכול לשמש ככלי נוסף לאבחון מוקדם. נשים שיש להן היסטוריה במשפחה של סרטן שד, צריכות לבצע את הבדיקה בתכיפות גבוהה יותר ורצוי להתחיל גם מגיל יותר צעיר.
ד"ר יוהן זלצר
מומחה ברדיולוגיה אבחנתית ופולשנית. רדיולוג במכון רדיולוגיה פולשנית בבית החולים תל השומר.
להזמנת ביקור באופן פרטי
03-695-7777