השירות ניתן בכל רחבי הארץ | הסדרי תשלום מיוחדים לבעלי ביטוחים פרטיים ולחברי קופות החולים בביטוחים המשלימים

מיאסטניה גרביס

שירות קביעת בדיקות רפואיות מהירות ודחופות.
MRI | אולטרסאונד | CT ֻ| רופאים מומחים

התקשרו עכשיו לקביעת תור מידי עד 24 שעות, מהיום להיום!

או שילחו לנו הודעה:

שירות קביעת בדיקות רפואיות מהירות ודחופות.
התקשרו עכשיו לקביעת תור מידי לביצוע, עד 24 שעות, מהיום להיום!

שירות קביעת בדיקות רפואיות
מהירות ודחופות.
התקשרו עכשיו לקביעת תור מידי
לביצוע עד 24 שעות, מהיום להיום!

 מיאסטניה גרביס (Myasthenia gravis ) היא מחלה אוטואימונית כרונית, שבה מערכת החיסון פוגעת בתקשורת שבין העצבים לשרירים,  באופן שגורם לחולשה של השרירים הרצוניים בגוף,  במיוחד שרירי העיניים והעפעפיים,  שרירי הפה והגרון – הלעיסה, הבליעה, הדיבור והגפיים. לעיתים המחלה פוגעת גם בשרירי הגוף האחרים.  המחלה יכולה לפגוע בכל אחד ובכל גיל, אך שכיחותה גבוהה יותר בקרב נשים צעירות, בגילי 20 – 30, וגברים מגיל 50 ומעלה.
חולשת השרירים אינה מופיעה באופן קבוע. יכולות להיות תקופות של התפרצות הסימפטומים ותקופות של רגיעה ארוכה.

הסימפטומים של מיאסטניה גרביס

הסימפטומים של המחלה באים לידי ביטוי בעיניים, בדרך כלל  בצניחה של עפעף אחד או שניהם,  בראייה כפולה;  בשרירי הפנים והגרון. התסמינים יכולים להקשות על הדיבור , לגרום לבעיות בבליעה,  להשפיע על הלעיסה; התסמינים יכולים להשפיע גם על הבעות הפנים;  לגרום לחולשה בצוואר, בידיים וברגליים.

הכירו את הסימפטומים המוקדמים של מיאסטניה גרביס, מחלה נדירה שמשפיעה על השרירים. גלו מידע על אבחון מדויק וטיפולים מתקדמים.

מה גורם למיאסטניה גרביס?

מיאסטניה גרביס לרוב אינה מחלה תורשתית ואינה מחלה מדבקת. לעיתים נדירות יש ילדים שנולדים עם מיאסטניה גרביס, אך אם הם מטופלים באופן מידי לאחר הלידה, הם מתאוששים בתוך חודש עד חודשיים

לרוב, המחלה מתפתחת בגיל מאוחר, במצב שבו הנוגדנים בגוף תוקפים את הקולטנים שעל השרירים, וחוסמים את החומר הכימי הדרוש (אצטילכולין), כדי להעביר לשרירים את האותות העצביים. 
הגורם למחלה אינו ברור, אך החוקרים קושרים את המחלה עם בעיות בבלוטת התימוס, שהיא חלק ממערכת החיסון.
בלוטה זו ממוקמת בחלק העליון של החזה, מתחת לעצם החזה. חוקרים מאמינים כי בלוטת התימוס מייצרת או עוזרת לייצר את הנוגדנים החוסמים. לאנשים רבים עם מיאסטניה גרביס יש בלוטת תימוס גדולה מהרגיל.

אינפוגרפיקה המסבירה את הגורמים למיאסטניה גרביס, כולל חוסר תורשתיות, תקיפת מערכת החיסון, ובלוטת התימוס כחשד מרכזי. מידע רפואי ממרכז 360 מעלות.

כיצד מאבחנים מיאסטניה גרביס?

רופא המשפחה יכול לאבחן את המחלה על סמך הסימפטומים שנראים לעין, על סמך בדיקות ועל בסיס ההיסטוריה הרפואית של המטופל .
אחת הדרכים לאבחן מיאסטניה גרביס, היא לבדוק כיצד המטופל מגיב לתרופות מסוימות. חולשת שרירים לעתים קרובות משתפרת באופן דרמטי לזמן קצר כאשר המטופל מקבל תרופה שנקראת אנטיכולינאסטראז ( anticholinesterase).
בדיקות נוספות שניתן לבצע כוללות: בדיקות דם, לאיתור נוגדנים; בדיקות גנטיות; בדיקה הבודקת הולכה עצבית; בדיקת  אלקטרומיוגרמה (EMG) , המודדת את הפעילות החשמלית בשרירים;  סריקת CT  או סריקת MRI של החזה , לבדיקת בלוטת התימוס. לפעמים המטופל יופנה גם לסריקת MRI מוח, כדי לבדוק שהתסמינים אינם נגרמים בשל בעיה במוח.

לקביעת תור דחוף ל-MRI >>

אבחון מיאסטניה גרביס כולל בדיקות רפואיות מתקדמות וזיהוי הסימפטומים. למדו על שלבי האבחון וחשיבות האבחון המוקדם בטיפול יעיל במחלה.

כיצד מטפלים במיאסטניה גרביס?

מיאסטניה גרביס היא מחלה כרונית, שתלווה את החולה לכל אורך חייו .  גילוי מוקדם הוא המפתח לטיפול בבעיה.  מטרת הטיפול היא להגביר את תפקוד השרירים ולשמור שתסמיני המחלה יהיו תחת שליטה. הטיפולים כוללים בין היתר – הימנעות מכל דבר שמעורר את הסימפטומים , כמו עייפות או מתח; הימנעות משהייה במקומות הומים, כדי לצמצם מגע עם אנשים וסיכון לחשיפה  לזיהומים בדרכי הנשימה,  כמו הצטננות או שפעת; הקפדה על תזונה נכונה לשמירה על משקל אופטימלי; שימוש בטכניקות להפחתת מתח והימנעות מקיצוניות רגשית; טיפולים אחרים מתבצעים באמצעות מתן תרופות כדי לעזור לשפר את חולשת השרירים, ובמקרים קיצוניים ימליץ הרופא על  ניתוח להסרת בלוטת התימוס . 

רוב האנשים החולים במיאסטניה גרביס יכול לשפר את כוח השרירים , ולנהל חיים נורמליים או כמעט נורמליים. 

מהם הסיבוכים של מיאסטניה גרביס?

הסיכון לסיבוך של מיאסטניה גרביס, מתרחש במצבים של חולשת שרירים קיצונית,  במיוחד של שרירי הסרעפת והחזה התומכים בנשימה. דרכי הנשימה עלולות להיחסם בגלל חולשת שרירי הגרון והצטברות הפרשות. במקרים כאלה, יש צורך לחבר את החולה למכונת הנשמה, עד שיחזור אליו הכוח לשלוט בשרירים, באמצעות טיפול תומך.  

 כדי למזער או למנוע מצבים קיצוניים של חולשת שרירים, שעלולה לגרום לחנק,  מומלץ לקחת את התרופה, אנטיכולינאסטראז 30  עד 45  דקות לפני הארוחות. 

360 מעלות שיא – שירותי קביעת בדיקות רפואיות דחופות

תוכן עניינים

האם המאמר עזר לך להבין את הנושא?
cropped-logo-MAALOT-SI-360-JUN2020-1024x327

לקביעת תור לבדיקת MRI | אולטרסאונד

התקשרו:

או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

מאמרים אחרונים

תוכן עניינים

דילוג לתוכן